vrijdag 24 juni 2011

Fietsen ondanks weer en wind.

Zaterdag 18 juni j.l. werd de Rabo- sponsor- fietstocht gehouden. En dat onder barre omstandigheden. Er stond een zeer stevige wind van windkracht 7 en regelmatig kwam de regen met bakken naar beneden. De route was echter zo uitgestippeld dat we ondanks de harde wind heel veel in de luwte reden. Ook de SNR kwam in aanmerking om deze tocht te mogen fietsen en het leuke van deze tocht is dat het geen geld kost om hem te mogen rijden maar dat het geld oplevert. Want de Sponsortocht is speciaal voor instellingen, die overigens hun rekening bij de Rabo- bank moeten hebben lopen en maatschappelijk actief zijn. Met een ploeg van 10 fietsers (het maximum) hebben we € 250,- bij elkaar gefietst voor onze stichting.

We startten in Hippolytushoef en via de dijk bij Vatrop reden we met de wind in de rug naar Den Oever. Vandaar gingen we het Robbenoordbos in. Daar viel de eerste bui maar dankzij het bladerdak van de bomen hielden we het behoorlijk droog. We fietsten door naar Wieringerwerf waar de controle was en waar we naast een stempel ook versnaperingen kregen die ons weer fit maakte voor het tweede deel, terug naar Hippolytushoef.
Hier waren het de bomen langs de kant van de weg die er voor zorgden dat we toch behoorlijk in de luwte bleven. Alleen één stuk was echt flink doortrappen geblazen maar we kwamen met z’n allen kwamen we toch moe maar voldaan aan bij de finish die drie uur daarvoor de start was geweest. En daarmee hadden we 250 euro verdient voor de SNR

En de sfeer: “volgend jaar doen we weer mee!!!”
Met dank aan de Rabobank maar ook aan:
Dirk Jan van ’t Riet
Kees Langebeke
Bernard Haverkamp
Meneer en mevrouw Koedijk
John Jorna
Katlin en Joächim de Stigter
Coby Doves
José en Dick Krabbendam

(foto's volgen nog)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten