vrijdag 9 december 2011

Liviu bezoekt Nederland

Liviu Tudosie, tienerleider bij Veritas in Sighisoara, bezoekt van vrijdag 9 tot dinsdag 13 december Nederland. Vrijdagavond geeft hij een presentatie in Wapenveld, bij de groep tieners die komende zomer meegaan naar Roemenië om er samen met Roemeense tieners te gaan bouwen en vervolgens een week een zomervakantie met elkaar te hebben, ook samen met de Roemeense tieners.
De groep is inmiddels al uitgegroeid tot 30 personen. Daarbij willen er ook meerder ouders mee om in de tussentijd ander bouwwerk te doen.
   
Een deel van de tieners samen met Liviu, 2e van links. Geheel links Froukje Boersma, de organisator.


Op zaterdag zal Liviu meehelpen bij de voedselactie in de diverse supermarkten op Wieringen. 's Avonds wordt de hele opbrengst naar Zevenhuizen, vlak  bij Rotterdam gebracht waarna het maandagnacht, samen met vier ton gedoneerde aardappels richting Roemenië vertrekt.
Liviu in winkel Den Oever. 
Op dinsdag hoopt de vrachtwagen aan te komen in Sighisoara. De vrijwillige chauffeurs en de gratis uitgeleende trekker met oplegger neemt ook voor andere stichtingen goederen mee. Zo gaan er, overigens voor een deel ook van de  SNR , goederen naar Onesti en Bacau, wat beiden in Roemeens Moldavië ligt.
Maandag heeft Liviu een vergadering met het bestuur van de  SNR  over verdere samenwerking en dinsdag vliegt hij via Eindhoven weer terug naar Roemenië

Geen opmerkingen:

Een reactie posten