zondag 29 mei 2011

Reünie erg gezellig ondanks matige opkomst

Afgelopen zaterdag 28 mei jl. vierden we als Stichting Netwerk Roemenië ons 5-jarig jubileum in de Oaseplaza in Anna Paulowna. Weliswaar een beetje te vroeg want het is pas op 6 juni dat we werkelijk 5 jaar bestaan maar die paar dagen weten we waarschijnlijk ook nog wel vol te houden t.a.v. ons bestaan.
Omdat er een lange voorperiode aan de SNR vooraf is gegaan, was iedereen vanaf 1993 uitgenodigd en waren ook de gepresenteerde foto's van af die tijd.

Ongeveer 35 mensen bezochten de reünie en ze kwamen uit meerdere hoeken van het land. Het zag er even naar uit dat de ploeg uit 1998 compleet zou zijn maar uiteindelijk was er maar één persoon. Van de eerste echte groep, n.l. die uit 2006, waren er wel meerderen. En naarmate de jaren minder ver achter ons lagen waren er ook meer mensen gekomen.
  We hadden een echte Roemeense muzikant.

We hebben na een uitgebreide ontvangst/ koffieronde in de grote zaal gekeken naar een PowerPointpresentatie die ook op de scholen wordt vertoond. Het verhaal daarbij gaat over een klein jongetje dat in 1993 op een plein in Sighisoara wordt aangeboden aan een hulpverlener. Natuurlijk is het niet mogelijk om op dit aanbod in te gaan, maar het is wel choquerend om dit mee te maken. Dat hulpverlener en de inmiddels tot bijna volwassene elkaar vele jaren later bij toeval alsnog leren kennen kan feitelijk geen toeval zijn. 

Na de presentatie is het tijd voor de inwendige mens. Er is mede door de wat matige opkomst meer dan genoeg voor iedereen. 

Rond een uur of twee bekijken we in de jeugdzaal een aantal foto’s en films van de allerlaatste missie, de outreach van december 2010. Met 14 mensen waren we rond de kerstdagen in Sighisoara en hebben we een heel uitgebreid programma met Veritas gehad. Joost en Marjan Zijderlaan waren de gedreven krachten en organisatoren van dit geheel en het was erg leuk de beelden van afgelopen winter terug te zien.
Rond 16 uur hielpen de laatsten mee de boel schoon te maken en het 5 jarig jubileum was al weer verleden tijd. 
Wellicht komen we in 2023 nog eens bij elkaar voor het 12 1/2 jarig jubileum, maar het valt veel meer te hopen dat hulp tegen die tijd niet meer nodig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten