donderdag 10 november 2011

Grote behoefte aan eigen gebouw in Hollands Kroon

Eigen onderkomen.    Op dit moment wordt de oude school aan de Parklaan in Hippolytushoef gesloopt. Maar wat graag hadden wij onze intrek in deze school genomen, maar de politiek besloot anders. Over een korte tijd zal de ruimte wel zijn omgetoverd tot een prachtig mooi, groen grasveldje, totdat er wellicht vergunning is verleend er iets anders te gaan bouwen.
De activiteiten en de hulpvragen zijn echter nog steeds aan het toenemen en wat voor mij eerst een dagtaak aan het worden was, is nu een dagtaak met héél veel overuren geworden om alles te organiseren. Er zijn echter best veel vrijwilligers die bereid zijn om te helpen, maar buiten het laden van de vrachtwagens, het organiseren van markten en inzamelingsacties om, wat op reeds bestaande locaties gebeurd, hebben we geen ruimte om de mensen te ontvangen. Om eens met elkaar van gedachten te wisselen. Om plannen door te spreken, om goederen uit te sorteren of op te knappen etc. om werkoverleg te hebben en taken te verdelen
En daar is wel heel dringend behoefte aan. Een pand, gesubsidieerd door de gemeente (per 1 januari Hollands Kroon), of een pand dat zichtzelf kan bedruipen door er een kringloopwinkel bij te laten draaien.

Wie oh wie zou zich willen inzetten om dit doel te bereiken? Rondkijken naar geschikte locaties, gemeenten benaderen voor het beschikbaar stellen van een pand of particulieren/ woningstichtingen benaderen voor prijsopgaven t.a.v. huren.
De SNR heeft heel duidelijk een functie en daarmee levensvatbaarheid. Maar het is te groot aan het worden voor een eenmansbedrijfje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten