donderdag 10 november 2011

Komende zomer tienergroep uit Wapenveld werkt samen met Roemeense tieners

Tienergroep Wapenveld   De voorbereidingen voor komende zomer wat betreft een grote groep tieners van de PKN- kerk in Wapenveld, die tussen 15 en 29 juli gaan samen werken met een groep Roemeense tieners van Veritas lopen heel voorspoedig. Het enthousiasme is groot.  Zoals het er nu naar uit ziet gaan de tieners in hun eerste week samen aan het werk in het nieuwe Veritas. Gezamenlijk gaan ze de tienerruimte opknappen een inrichten. Op YouTube kun je een korte rondleiding zien van Liviu over het nieuwe terrein en het gebouw dat voor de tieners geschikt gemaakt gaat worden.

In de tweede week gaan de Roemeense en de Nederlandse tieners met z’n allen naar een kamp waar ze op een ontspannen manier gaan werken aan het item “samenwerken”. Hier is heel veel bij denkbaar. Zowel in de vorm van sport en spel, in de vorm van muziek, koken en knutselen, bonte avond, dropping maar ook in de vorm van Bijbelstudie. Kortom legio mogelijkheden.
Ondertussen hebben we van de ouders van de Nederlandse tieners enthousiaste reacties gekregen in de vorm van “wij willen ook iets in dezelfde periode gaan doen in Roemenië”. En dat is verre van een probleem. Want bijvoorbeeld David McGuire kan altijd wel een bouwteam gebruiken en dat wat de tieners de eerste week niet afkregen, kan wellicht door de ouders worden voltooid.
In december komt Liviu  opnieuw naar Nederland om nog gedetailleerder over de plannen te spreken.
Wordt vervolgd….


Geen opmerkingen:

Een reactie posten