dinsdag 14 februari 2012

Ergste winter sinds jaren. Grote nood

Op dit moment voltrekt zich ineen deel van Roemenië een ramp. Er zijn volgens de informatie die we net hebben binnen gekregen al 68 doden gevallen in een district waar onze bevriende stichting Jabobs Well Noodhulp Roemenië actief is en dreigen nog veel meer doden te vallen. Dit doordat er zo ontzettend veel sneeuw is gevallen dat huizen totaal zijn ondergesneeuwd en mensen ook geen eten of brandhout meer kunnen halen.
Overigens hebben ook wij van de SNR gisteren vanuit ons district te horen gekregen dat de mensen er kampen met de ergste winter die men zich kan herinneren. Ook hier is het voor de winter verzamelde brandhout op en heeft men veelal geen geld om nieuw brandhout te kopen of is er gewoon geen brandhout meer verkrijgbaar.
We zullen ons de komende dagen er op bezinnen wat wij als stichting, hopelijk samen met andere organisaties, kunnen gaan doen.
Over een week ga ik zelf naar Roemenië maar wellicht wordt dit nu wel eerder. In ieder geval. Bidt voor de mensen daar dat ze de winter gaan overleven en bidt voor de mensen hier dat we die beslissingen nemen die geïnspireerd zullen zijn door de Geest van God.


Hieronder vind u de noodoproep van stichting Jacobs Well noodhulp Roemenië.


GEACHTE VRIJWILLIGER/BEKENDEN/SPONSOR


VANUIT ROEMENIE HEBBEN WE VANAVOND OPNIEUW VERNOMEN DAT DE SITUATIE IN ROEMENIE ZEER ERNSTIG IS MET NAME IN DE REGIO BUZAU EN VRANCEA. VELEN DORPEN ZIJN AFGESLOTEN DOOR DE HEVIGE SNEEUWVAL, HUIZEN ZIJN ONDERGESNEEUWD, CIRCA 44.000 MENSEN ZIJN INGESNEEUWD EN ER DREIGEN VEEL DODEN TE VALLEN. MENSEN HEBBEN GEEN VOEDSEL. MET SPOED VRAGEN WIJ VRIJWILLIGERS DIE MEE WILLEN HELPEN MET HET UITDELEN VAN VOEDSEL EN HET UITGRAVEN VAN HUIZEN DIE NU ONDERGESNEEUWD ZIJN. OP PLAATSEN LIGT 6 METER HOGE SNEEUW. DE SITUATIE IS ZEER ERNSTIG. DE SITUATIE IS NOG NOOIT ZO ERG GEWEEST ALS NU, ER ZIJN AL 68 DODEN TE BETREUREN.


VIA INTERNET KUNT U BEELDEN ZIEN OP STIRELE PROTV WAAR MENSEN OVER DE DAKEN VAN DE HUIZEN LOPEN EN MENSEN COMPLEET ZIJN INGESNEEUWD, ONGELOOFLIJK MAAR WAAR.


ALS ER NIET SNEL HULP KOMT GAAT DIT HONDERDEN MENSENLEVENS KOSTEN.


WIJ VRAGEN UW HULP IN EEN FINANCIELE BIJDRAGE OF OM MEE TE GAAN NAAR ROEMENIE OM MEE TE HELPEN. 


MELD U AAN VIA INFO@JAWELL.ORG


Marielle dekker 0634499630


Tonnie van den Brandt 0647142558


Geen opmerkingen:

Een reactie posten